Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
víz | 3 dl |
Globus Csípős Ketchup | 4 evőkanál |
burgonya | 1 kilogramm |
napraforgó olaj | 6 evőkanál |
csirkeszárny | 1 kilogramm |
Csípős csirkeszárnyak rösztivel a Főételek kategóriában
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a csirkeszárnyakat megtisztítjuk, és befűszerezzük 2 ek olajjal elkevert KNORR Flekken villámpáccal.
Tepsibe rakjuk, és 170 fokon majdnem ropogósra sütjük. Ekkor ráöntjük a 3 dl vízzel elkevert KNORR Bolognai spagetti Rafinéria alapot, és visszatesszük sülni a csirkeszárnyakat kb 5-8 percre.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A kihűlt burgonyát nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, pirítjuk, amíg arany sárga lesz. A burgonyához öntjük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Nagy tepsiben felforrósítjuk a margarin felét, úgy hogy a serpenyő oldala is margarinos legyen. Ezután beleöntjük a burgonyát, kissé lenyomkodjuk, és lassú tűzön lefedve kb. 20 percig pirítjuk az alját. Levesszük a fedőt, egy tányérra óvatosan kiborítjuk a rösztit, hogy egyben maradjon.
A serpenyőbe tesszük a maradék margarint, felforrósítjuk, majd a tányérról a burgonyát visszacsúsztatjuk a serpenyőbe - a megpirult fele legyen felül -, és a másik oldalát is megpirítjuk. Az alsó felét 8-10 percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.
A csirkeszárnyakat a röszti tetejére helyezzük.