Csípős csirkeragu
Csípős csirkeragu
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 dl
  • csirkemell - 30 dekagramm
  • rizs - 20 dekagramm
  • Knorr Ételsűrítő - 3 teáskanál
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • mexikói vegyes zöldség - 40 dekagramm
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A rizst forró vízben feltesszük főni.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk.
  3. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, grill fűszerkeverékkel, pirospaprikával, majd ebbe tesszük a csirkemellet és 5 percig állni hagyjuk.
  4. A 4,5 dl vízzel elkevert KNORR Mexikói chilis bab alapot felforraljuk, majd hozzáadjuk a csirkét úgy hogy a keményítős vízből kiszedjük (de nem kell lecsurgatni).
  5. Pár perc után hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket is. Fedő alatt 15 percig főzzük, néha kevergetve.
  6. A rizsből kupacokat formálunk a tányérokon, a chilis csirkés ragut pedig köréjük kanalazzuk.
  7. Fortély: érdekesebb ízeket kedvelők adhatnak hozzá 1-1 tk.mézet és balzsamecetet