Csípős ananász saláta, sonkával, rizzsel és kukoricával
Csípős ananász saláta, sonkával, rizzsel és kukoricával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Globus Majonéz - 60 gramm
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • rizs - 150 gramm
  • Konzerv kukorica - 100 gramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • gépsonka - 100 gramm
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • Harissa krém - 15 gramm
  • pirított kenyérkocka - 4 evőkanál
  • ketchup - 20 gramm
  • apróra vágott korianderzöld - 1 csokor
  • friss ananász - 1 darab
  • ananászlé - 50 milliliter

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a rizst. A Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot oldjuk fel bő forró vízben és főzzük meg benne a rizst. Szűrjük le, majd hűtsük le.
  2. Az ananászból szeleteljünk a héjával együtt néhány vékony szeletet - ez lesz később a díszítés.
  3. A maradék ananászt tisztítsuk meg, vegyük ki a kemény közepét és vágjuk kockára. Hasonlóan vágjuk kockára a paprikát és a sonkát is.
  4. Az ananászt, a sonkát, a kukoricát, a paprikát, a rizst helyezzük egy tálba.
  5. A Knorr saláta öntetet keverjük el a majonézzel, ketchuppal, a Harissa krémmel, és az ananászlével. Ez lesz az öntetünk. Adjuk hozzá a koriandert és keverjük össze az összetevőket.
  6. A salátát a friss ananásszal díszítsük és szórjuk meg pirított kenyérkockákkal,