Csillagpiramis recept.
Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük. Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit, a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk. A tepsikbe rakosgatjuk és 20 percre hideg helyre tesszük. A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük és újraformázzuk. Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt, ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük, mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk. Egy-egy pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik, a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.
Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral. Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.