főzőkakaó | 3 evőkanál |
---|---|
sütőpor | 0.5 csomag |
vanília kikapart belseje | 0.5 rúd |
finomliszt | 35 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
kristálycukor | 6 dekagramm |
keserű csokoládé | 10 dekagramm |
---|---|
kristálycukor | 6 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tojásfehérje | 3 darab |
friss tehéntúró | 0.5 kilogramm |
Csíkos csokis a Desszertek kategóriában
A hozzávalókból linzertésztát gyúrok. Ha szükséges, tejfölt adhatunk hozzá, hogy lágyabb legyen én egy, két evőkanál tejfölt szoktam belekeverni. A tészta kétharmadát kinyújtom, és a tepsi aljába rakom. A maradék tészta majd a túró tetejére kerül. A tésztát berakom a sütőbe, 150 fokra, így, mialatt a túrókrém elkészül, a tészta már elkezd sülni. A túrót kikeverem a cukorral, a citromhéjat beleszórom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és hozzáadom a túrót, lassan, hogy ne törjön össze hab. Végül az ét csokit darabokra töröm, és belekeverem a túróhabba. A tésztát kiveszem a sütőből, és rásimítom a túróhabot. A maradék tésztából kb. ujjnyi hengereket nyújtok, és párhuzamosan ráfektetem őket a túró tetejére, ettől lesz csíkos a sütemény. Visszarakom a sütőbe, és 150 fokon még 30-40 percig sütöm.