Csíkos barackos
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • Ráma - 25 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • tejföl (ha szükséges) - 1 kevés
  • baracklekvár - 1 pohár

A piskótához

  • tojás - 8 darab
  • cukor - 8 evőkanál
  • liszt - 8 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • olaj - 8 evőkanál
  • darált dió - 8 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a cukrot, tojást, és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk, a nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, tetejét megkenjük baracklekvárral. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára. A maréknyi linzerből 1 cm-es átmérőjű rudakat sodrunk. Ezeket 8-10 cm hosszú darabokra vágjuk. A piskóta tetejére fektetjük, és az egészet előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A tésztadarabok kissé lesüllyednek, megsülve szinte világítanak.