Feltöltve:

Csíkos barackos

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor1 csomag
olaj8 evőkanál
darált dió8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

-

liszt40 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Ráma25 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás1 darab
tejföl (ha szükséges)1 kevés
baracklekvár1 pohár

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a cukrot, tojást, és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk, a nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, tetejét megkenjük baracklekvárral. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára. A maréknyi linzerből 1 cm-es átmérőjű rudakat sodrunk. Ezeket 8-10 cm hosszú darabokra vágjuk. A piskóta tetejére fektetjük, és az egészet előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A tésztadarabok kissé lesüllyednek, megsülve szinte világítanak.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Fűszeres-narancsos alagút

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szeged tészta

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Diós-meggyes szelet

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Málnás kupola

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 0

Tepsis mézes

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Cukros almás sütemény

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Almás tészta

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Kevert almás

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mákos-ribizlis süti

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gyors meggyes piskóta

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Alma-Banán mézes szendvics

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Dán körtés torta

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 0