Csicsókakrémleves pirított baconnel a Levesek kategóriában
Hámozzuk meg a csicsókát és a hagymát. Vágjuk fel a csicsókát kisebb darabokra, a hagymát aprítsuk fel.
2 evőkanál olíva olajon pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük rá a csicsókát. Rövid ideig pirítsuk őket együtt még, majd öntsük fel egy liter vízzel.
Forraljuk fel, tegyünk bele egy Knorr leves alapot, majd főzzük puhára a csicsókát kb. 25 perc alatt.
Míg fő a leves, csíkozzuk fel a szalonnát és egy kis olíva olajon pirítsuk meg. Majd tegyük félre hűlni.
Ha kész a leves, öntsük hozzá a tejszínt, majd egy botmixerrel turmixoljuk simára. Ha igazán bársonyos levest szeretnénk, akkor törjük még át a levest egy apró lyukú szitán is. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
A levest tálaljuk a ropogós szalonna darabokkal és egy kevés olíva olajjal.