Feltöltve:

Csicseriborsó leves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

csicseriborsó konzerv1 darab
hagyma1 darab
Knorr Zöldségleveskocka3 darab
citrom1 darab
sárgarépa1 darab
olíva olaj2 evőkanál
zellerszár1 darab
fokhagyma gerezd2 darab
szárított oregánó1 teáskanál
1 csapott tk őrölt római kömény darab
babérlevél2 darab
petrezselyem zöld1 csokor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert.

  2. 2. lépés

    Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá az oregánót, a fokhagymát és a római köményt. Pirítsuk további 2 percig, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjunk hozzá 1,25 l vizet és 3 db Knorr-kockát. Majd adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsó konzervet is a citromhéjjal és a babérlevéllel együtt.

  3. 3. lépés

    Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 15 percig. Végül ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és kínáljunk mellé friss, ropogós héjú fehér kenyeret.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem