Csicseriborsó füstölt kolbásszal
Csicseriborsó füstölt kolbásszal
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • füstölt kolbász - 250 gramm
  • cayenne bors - 1 teáskanál
  • csicseriborsó konzerv - 400 gramm
  • piros kaliforniai parika - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a hagymát. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a répát. Szűrjük le és jól öblítsük le a csicseriborsó konzervet. Szeleteljük fel a kolbászt. Vágjuk finomra a kaliforniai paprikát és a fokhagymát.
  2. Pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és a paprikát 1 ek olíva olajon. Adjuk hozzá a sárgarépát és pirítsuk további 5 percig. Adjunk hozzá fél liter vizet, a kolbászt, a csicseriborsót és a babérlevelet. Adjuk hozzá a leveskockát és kis lángon főzzük 30 percet.
  3. Ha kész, tálaljuk rizzsel, vagy finom, ropogós héjú parasztkenyérrel.