Csevapcsicsa
Csevapcsicsa
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • darált marhanyak - 50 dekagramm
  • darált sertéslapocka - 50 dekagramm
  • közepes fej vöröshagyma - 2 darab
  • őrölt bors - 2 teáskanál
  • szódabikarbóna - 2 teáskanál
  • citromlé - 1 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • fokhagyma - 5 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • közepes lilahagyma - 3 darab

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel kb. 2 dl vizet és oldjuk fel benne a marhahúsleves kockákat, hagyjuk kihűlni.
  2. A megtisztított hagymát, fokhagymát 1 tk sóval turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük.
  3. Keverjük a húshoz a hagymapürét. A szódabikarbónát keverjük el a citromlével, ezt is keverjük a húshoz.
  4. Lassan adagolva, folyamatosan keverve, adagoljuk a marha alaplevet a húshoz. Folyamatosan keverjük, míg a teljes mennyiséget felveszi a hús (legalább 12-15 perc, dgasztógéppel is csinálhatjuk). Lefóliázva, hűtőben pihentessük legalább 1 éjszakán keresztül.
  5. Nedves vagy enyhén olajos kézzel formázzunk a húsból 2.3-3 cm átmérőjű, 6-8 cm hosszú hengereket.
  6. Grillezzük lassú faszénparázson 7-8 percen keresztül vagy grillserpenyőben közepes lángon. Ezalatt a lilahagymát vágjuk élkarikára, tegyük egy nagyobb tálba. A kisült forró csevapokat tegyük a lilahagymához, forgassuk át, hagyjuk 1-2 percre a hagymában.
  7. Tálaljuk sült krumplival, a szeletelt lilahagymával, ajvárral.