porcukor | 10 dekagramm |
étolaj | 1 liter |
cseresznyebefőtt | 20 dekagramm |
tojás | 3 darab |
élesztő | 3 dekagramm |
cseresznyepálinka | 4 evőkanál |
szerecsendió | 1 kis |
citrom reszelt héja | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
őrölt fahéj | 2 teáskanál |
finomliszt | 30 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
fehérbor | 4 dl |
A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a Ramát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a sót, a citromhéjat, a fahéjat, a szerecsendiót és a pálinkát, végül a 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldott élesztőt is a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. Leszűrjük a cseresznyét. A közepes méretű fánkokat forró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón megszórjuk porcukorral.
Hozzászólások