Feltöltve:

Cseresznyével töltött részeges fánk

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor10 dekagramm
étolaj1 liter
cseresznyebefőtt20 dekagramm
tojás3 darab
élesztő3 dekagramm
cseresznyepálinka4 evőkanál
szerecsendió1 kis
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
őrölt fahéj2 teáskanál
finomliszt30 dekagramm
Ráma5 dekagramm
fehérbor4 dl

Elkészítés

1. lépés

A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a Ramát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a sót, a citromhéjat, a fahéjat, a szerecsendiót és a pálinkát, végül a 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldott élesztőt is a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. Leszűrjük a cseresznyét. A közepes méretű fánkokat forró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón megszórjuk porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem