Feltöltve:

Cseresznyetorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé

A tetejére

szeletelt mandula1 kevés
olvasztott csokoládé1 tábla

-

sütőpor1 teáskanál
búzacsíra5 dekagramm
liszt20 dekagramm
instant kakaópor6 evőkanál
tejszín2 dl
puha vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
tojás2 darab
cukor10 dekagramm
kimagozott cseresznye vagy meggy1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vajat vagy sütőmargarint, a kakaóport és a cukrot összekeverjük a tojásokkal és a tejszínnel. Egy másik edénybe egybeszórjuk a lisztet, a búzacsírát és a sütőport, aztán a száraz hozzávalókat a vajas vagy sütőmargarinos krémbe keverjük. Egy köralakú hőálló süteményformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk vagy kisütőmargarinozzuk), aztán belekanalazzuk a tésztát, és elegyengetjük. A tetejét beborítjuk a magozott cseresznyével vagy meggyel. (A gyümölcsök sülés közben a tésztába süllyednek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. negyed órát sütjük. Ekkor kivesszük, megszórjuk a mandulaforgáccsal, és még kb. öt percre visszatesszük a sütőbe. Amikor megsült, olvasztott csokoládéval, vagy porcukorral díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem