Feltöltve:

Cseresznyés túrótorta

timer 75
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma18 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás6 darab
kakaópor4 dekagramm
keményítő5 dekagramm
őrölt mandula10 dekagramm

A töltelékhez

zselatin5 lap
tejszín3 dl
túró20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor5 dekagramm
magozott cseresznye1 pohár
cseresznyelekvár4 evőkanál

A díszítéshez

tortabevonó20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát 15dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egymás után a habos Ramához adjuk, majd rászitáljuk a kakaóport és a keményítőt, végül hozzákeverjük a mandulát. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a masszához. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beletöltjük, majd 180 fokon kb. háromnegyed óráig sütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a cseresznyéket elkeverjük a lekvárral. A túrót a cukorral és a Ramával simára keverjük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, egy kisebb edényben alacsony lángon felolvasztjuk, majd a túrókrémhez keverjük. Az elkészült tortalapot kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a túrókrémmel, a cseresznyés lekvárt pedig a felső tortalap alsó oldalára kenjük. A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, majd bekenjük vele a torta tetejét. Jól behűtve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem