Feltöltve:

Cseresznyés pite

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sütőporos liszt30 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
kristálycukor (ízlés szerint)15 dekagramm
tojás2 darab
tej9 evőkanál
Rama (olvasztva)20 dekagramm
lédús, érett cseresznye70 dekagramm

A tetejére

finomliszt5 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
kristálycukor5 dekagramm
Rama kockákra vágva és megpuhítva5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ramával kenjünk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit. Tegyük a lisztet, a fahéjat és a cukrot tálba, keverjük össze. Alakítsunk ki mélyedést a közepébe, és tegyük bele a tojást, a tejet és az olvasztott Ramát. Keverjük össze és alaposan dolgozzuk ki, hogy sűrű, sima keveréket kapjunk. Akkor jó, ha kemény és nem folyós. Kanalazzuk a tepsibe és óvatosan egyengessük el a tetejét. Szórjuk rá a cseresznyét és óvatosan nyomkodjuk bele. Borítsuk a tetejéhez valókat tálba. Morzsoljuk össze a Ramával, hogy a morzsához hasonló keveréket kapjunk. Hintsük a cseresznye tetejére és süssük kb. 25 percig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad a massza. Nagyon finom, ízletes sütemény és nagyon egyszerű az elkészítése.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem