Cseresznyés pite
Cseresznyés pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • Ráma - 30 dekagramm
  • joghurt - 17 dekagramm
  • tej - 5 dl
  • liszt - 70 dekagramm
  • szódabikarbóna - 15 gramm
  • cseresznye - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. 2 tojást, 50 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 30 dkg olvasztott Ramát, 17 dkg natúr joghurtot, 5 dl tejet összekeverünk. Ha egynemű masszát kaptunk, hozzákeverünk 70 dkg lisztet és 1.5 dkg szódabikarbónát. 1 kg kimagozott cseresznyét, vagy meggyet lecsepegtetünk, majd kiveszünk belőle 30 dkg-ot és ezt lisztbe forgatjuk. A lisztbe forgatott cseresznye nem merül le a tészta aljára sütés közben. A lisztes cseresznyét hozzádolgozzuk a tésztához. 2 cm vastagon kikenjük egy papírral fedett sütőlemezre, majd megszórjuk a tetejét a többi cseresznyével. 170 C'-on kb. 35-40 percig sütjük.