Feltöltve:

Cseresznyés linzertorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cseresznye50 dekagramm
liszt12.5 dekagramm
Ráma7.5 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárga1 darab
habtejszín2.5 dl
cukor10 dekagramm
zselatin2 dekagramm
vaníliarúd1 darab
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
száraz borsó a sütéshez1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, porcukrot, Ramát, csipet sót összekeverjük és hozzáadjuk a tojássárgát. Összedolgozzuk, 1/2 órára hűtőbe rakjuk. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és Ramával kikent 18 cm-es formába simítjuk. Sütőpapírral letakarjuk, és rászórjuk a száraz borsót. 180 fokon, 20 percet sütjük. Levesszük a sütőpapírt és a száraz borsót, majd további 5 percig sütjük. A zselatin felét beáztatjuk, 5 dkg cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk a tejszínt, és beletesszük a beáztatott zselatint. Elkeverjük és a tésztára öntjük. A cseresznyéből 40 dkg-ot kimagozunk, félbevágunk, és 1/2 liter vízben a citromhéjjal és a maradék cukorral megfőzzük. Hozzákeverjük a megmaradt zselatint és kihűtjük. A torta szélét kirakjuk a megmaradt cseresznyével, és a közepére töltjük a zselatinos gyümölcsöt. 2 órára hűtőbe rakjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem