Feltöltve:

Cseresznyés clafoutis

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
zsíros tej vagy tejszín0.5 liter
liszt14 dekagramm
tojás4 darab
cseresznye0.5 kilogramm
Rama a sütőedény kikenéséhez1 kevés

Cseresznyés clafoutis recept.

Elkészítés

1. lépés

Fél kiló megmosott, megszárított cseresznyét egyenletesen elterítünk egy Ramával vastagon kikent (az oldalát is) sütőedény alján. Nagyon alaposan felverünk négy tojást, majd felváltva belekeverünk 14 deka lisztet, és fél liter zsíros tejet. Még jobb, ha fele tej, fele tejszínt használunk, sőt, akinek a pénztárcája nem bánja, készítheti csak tejszínből is. Picit sózzuk, és hozzáadunk ízlés szerint két-három-négy evőkanál vaníliás porcukrot. Az egészet teljesen simára keverjük, sűrű palacsintatésztaszerű massza lesz. Ráöntjük a cseresznyére, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Szépen meg fog nőni, és ahogyan hűl, lassan esik össze. Langyosan a legjobb.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem