Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
---|---|
tejföl | 1 dl |
tojás | 2 darab |
liszt | 10 dekagramm |
sütőpor | csomag |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi |
porcukor | 10 dekagramm |
cseresznye | 40 dekagramm |
kakaópor | 1 evőkanál |
Cseresznyés tarkabarka recept.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a tojásokat elkeverjük, majd apránként a keverékhez adva tovább habosítjuk.
A 10 dkg lisztet a sütőporral elvegyítjük, a tojásos alapba keverjük, végül a tejfölt is hozzáadjuk.
A tepsit margarinnal kikenjük, kilisztezzük, majd a massza egyik felét egyenletesen elkenjük benne. A másik felébe belekeverjük a kakaót, a fehér masszára halmozzuk, majd elkenjük.
A lisztet a fahéjjal elkeverjük, megforgatjuk benne a kimagozott cseresznyeszemeket, és a tésztába nyomkodjuk, 180 fokon 35 percig sütjük.