Feltöltve:

Cseresznyefelfújt

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
1 darab
cukor12 dekagramm
tojás4 darab
liszt a formához1 evőkanál
+ diónyi Rama100 gramm
babapiskóta140 gramm
cseresznye600 gramm
porcukor a szóráshoz1 adag

Cseresznyefelfújt a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A cseresznyét megmossuk, magozzuk. A babapiskótát finom morzsává törjük, vagy daráljuk. Egy 20x30 cm 2,2 -2,5 l űrtartalmú, ovális tálat kikenünk Ramával és megszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval felverjük, és 80 g cukorral kemény habbá verjük. a Ramát habosra keverjük a maradék 40 g cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és az egyenként hozzáadott sárgájával. Lyukas fakanállal beleforgatjuk a hab egyharmadát, aztán a piskótamorzsával felváltva a maradék habot úgy, hogy mindig a tetejére szórjuk. A masszát a formába szedjük, simítjuk, megszórjuk cseresznyével, és középső bordamagasságra állított rácson 1 órán keresztül sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, tetejét megszórjuk kevés porcukorral, és frissen, langyosan kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem