Feltöltve:

Cseresi halászlé szabad tűzön

timer 90
mood Nehéz
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom3 darab
vöröshagyma50 dekagramm
olaj2 evőkanál
paprika2 darab
pirospaprika3 evőkanál
Knorr Halászlékocka3 darab
paprikalekvár2 evőkanál
tükörponty2 kilogramm
halaprólék50 dekagramm

Cseresi halászlé szabad tűzön a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Cseresi halászlé szabad tűzön elkészítés 1. lépés képe

A halat tisztítás és filézés után szétválogatjuk. Az apró részeket tesszük a nagy bográcsba, a szeleteket külön egy tálba. A bográcsba a halhúsra annyi vizet töltünk, hogy jól ellepje, majd a lángoló, lobogó, jó parazsas tűzre tesszük forralni. Vigyázzunk a tűz folyamatosságára, hogy egyenletes forrásban legyen a hallé. Közben a szeleteket beirdaljuk, egészen a bőréig, az esetleges szálkák is minél apróbbak legyenek, majd bepácoljuk. A mélyebb tálba a halszeletekre szórjuk a 2 kanál pirospaprikát, 2 kanál olajat és a sót. Kézzel összekeverjük, vigyázva, hogy a szeletek ne essenek szét, de a pác mindenhol bevonja, majd a főzés alatt állni hagyjuk. A forrásba levő halléhez adjuk az aprított vöröshagymát, a 3 kanál pirospaprikát, a kockázott paradicsomot, a paprikát, és a halászlé kockákat. Addig főzzük, amíg a csontról leválik a hús, közben megkeverjük.

2. lépés

Cseresi halászlé szabad tűzön elkészítés 2. lépés képe

Levesszük a tűzről és egy paradicsompasszírozó nagy lyukú tárcsáján átpasszírozzuk. Vigyázzunk a hegyes csontokra és a forró lére, nehogy balesetünk legyen. Minden részét felhasználjuk, így lesz megfelelően krémes és sűrű a halászlé. Visszatesszük a bográcsba a tűz fölé és a levet 5 l-re egészítjük ki. A forrásban levő halászléhez adjuk a pácolódott szeleteket, majd 15-20 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges, ízlés szerint sózzuk.

3. lépés

Cseresi halászlé szabad tűzön elkészítés 3. lépés képe

A tüzet széthúzzuk a bogrács alatt, ekkor már nem forraljuk, csak melegen tartjuk. Egyszemélyes kis bográcsokba tálaljuk, minden adagba 2 szelet halhúst is tegyünk. Házi, friss kenyérrel fogyasztjuk. Aki szereti az erőset, annak chili paprikát, frisset, vagy szárazat kínálunk mellé. Jóféle fehér borral evés közben és utána a torkunkat öblítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem