Csemegeuborkás virslitorta
Csemegeuborkás virslitorta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

    A forma kikenéséhez

    • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
    • zsemlemorzsa - 2 evőkanál

    A töltelékhez

    • húsos füstölt szalonna - 10 dekagramm
    • közepes vöröshagyma - 3 darab
    • tejföl - 2.5 dl
    • tojás - 2 darab
    • ételízesítő por - 0.5 teáskanál
    • őrölt fehér bors - 1 teáskanál
    • csomag petrezselyem - 1 kis
    • virsli - 3 pár
    • csemegeuborka - 20 dekagramm

    A tésztához

    • finomliszt - 30 dekagramm
    • só - 0.5 teáskanál
    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • hideg víz - 2 evőkanál

    A nyújtáshoz

    • finomliszt - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
    2. A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára habarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
    3. A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
    4. A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy Ramával kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
    5. A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 30-35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.