Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
húsos füstölt szalonna | 10 dekagramm |
---|---|
közepes vöröshagyma | 3 darab |
tejföl | 2.5 dl |
tojás | 2 darab |
ételízesítő por | 0.5 teáskanál |
őrölt fehér bors | 1 teáskanál |
csomag petrezselyem | 1 kis |
virsli | 3 pár |
csemegeuborka | 20 dekagramm |
finomliszt | 30 dekagramm |
---|---|
só | 0.5 teáskanál |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
tojás | 1 darab |
hideg víz | 2 evőkanál |
finomliszt | 1 darab |
---|
Csemegeuborkás virslitorta a Főételek kategóriában
A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára habarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy Ramával kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 30-35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.