Csemegeuborka-mártás
Csemegeuborka-mártás
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • petrezselyemzöld - 2 teáskanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • csemege uborka - 10 darab
  • Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült leves - 1 darab
  • tojássárga - 1 darab
  • erős mustár - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel, az uborkát vágjuk apróra.
  2. 1 kanál margarint olvasszunk fel egy serpenyőben, dobjuk bele az apróra vágott uborkát és a fokhagymát.
  3. Pirítsuk meg, adjuk hozzá a petrezselymet, a sót, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vízet és fedő alatt pároljuk kb. 10 percig.
  4. A lisztből és a margarinból készítsünk világos rántást, oldjuk fel a Knorr húslevessel, ízesítsük fűszernövényekkel és borssal, cukorral, citromlével, adjuk hozzá a mustárt, az uborkát és egész idő alatt kevergetve főzzük, míg a mártás besűrűsödik.
  5. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tojássárgát és alaposan keverjük össze.