Feltöltve:

Csemegekenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola4 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
1 csipetnyi
tojássárgája3 darab
tojás1 egész
kristálycukor5 dekagramm
Ráma7 dekagramm
tej (kb)1.5 dl
élesztő2 dekagramm
főtt burgonya áttörve18 dekagramm
liszt30 dekagramm
rum3 cl
tojás a lekenéshez1 darab

Csemegekenyér a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Egy kevés liszttel puha kovászt készítünk, a tetejét beszórjuk liszttel, és meleg helyen fél órát kelesztjük. A mazsolát rumba áztatjuk. Amikor a kovász felülete erősen berepedezik, hozzáadjuk a többi alkotórészt, és sima, kemény tésztát gyúrunk. Golyót formázunk belőle, letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. A sima golyóvá formált tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.kimargarinozott tortakarikát teszünk köré, hogy sütés közben megtartsa a formáját. A tetejét bekenjük olvasztott Ramával és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni. Ezután egy felvert tojással bekenve a tetejét, előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 70-80 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem