Cseh marhapörkölt
Cseh marhapörkölt
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • majoránna - 1 gramm
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 csomag
  • disznózsír - 2 evőkanál
  • őrölt kömény - 1 gramm
  • marhalábszár - 60 dekagramm
  • őrölt pirospaprika - 1.5 evőkanál

Elkészítés:

  1. Hevítsük föl egy lábosban a sertészsírt. Vágjuk a hagymát nagyobb kockákra (a hosszú főzési idő alatt szépen szét fog főni a szaftban), majd adjuk a felhevített zsírhoz. Pirítsuk közepes lángon.
  2. Eközben daraboljuk föl a marhahúst nagyobb (akár 3-4 dkg-os)kockákra. Adjuk a húst az aranybarnára pirult hagymához. Pirítsuk át a húst minden oldalán, majd szórjuk meg egy kevés sóval, borssal és őrölt köménnyel. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát is és a paradicsom pürét. Majd öntsük föl forró vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Aprítsuk föl a fokhagymát, és adjuk hozzá a pörkölthöz. Ezután adjuk hozzá a 2 db Knorr Házias Pörkölt alapot. Főzzük lassú-közepes lángon kb. másfél órát, míg a hús megpuhul.
  4. A végén egy forró száraz serpenyőben pirítsunk 1-2 evőkanál lisztet, majd ebből a barna lisztből adjunk a pörkölthöz, hogy sűrűsödjön be és kapjon egy még sötétebb szín árnyalatot. Ízesítsük majorannával és adhatunk hozzá még egy kis frissen aprított fokhagymát. Tálaljuk knédlivel, vagy friss fehér kenyérrel.