Császármorzsa
Császármorzsa
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • búzadara - 25 dekagramm
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • tej - 0.5 liter
  • Ráma - 10 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • mazsola - 5 dekagramm
  • aszalt barack - 5 dekagramm
  • aszalt alma - 5 dekagramm
  • aszalt szilva - 5 dekagramm
  • vörösbor - 3 dl

Elkészítés:

  1. A vörösborhoz hozzáadjuk a vegyes aszalt gyümölcsöket, és a 10 dkg kristálycukrot. Addig forraljuk, amíg a lé nagy része elpárolog, és az egész sűrű, mártásszerű nem lesz.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kevés cukor hozzáadásával kemény habot verünk. A tojássárgát szoba-hőmérsékletű Ramával habosra keverjük. Ebbe a masszába beledolgozzuk a tejet, a búzadarát, valamint a tojásfehérjehabot.
  3. A masszát forró Ramával állandó keverés mellett addig főzzük, pirítjuk, amíg darabos, és szép piros lesz. Az elkészült császármorzsát forrón, az aszalt gyümölcsös mártással tálaljuk.