Feltöltve:

Császármorzsa

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

búzadara25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
tojás4 darab
tej0.5 liter
Ráma10 dekagramm
citrom1 darab
mazsola5 dekagramm
aszalt barack5 dekagramm
aszalt alma5 dekagramm
aszalt szilva5 dekagramm
vörösbor3 dl

Császármorzsa a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A vörösborhoz hozzáadjuk a vegyes aszalt gyümölcsöket, és a 10 dkg kristálycukrot. Addig forraljuk, amíg a lé nagy része elpárolog, és az egész sűrű, mártásszerű nem lesz.

2. lépés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kevés cukor hozzáadásával kemény habot verünk. A tojássárgát szoba-hőmérsékletű Ramával habosra keverjük. Ebbe a masszába beledolgozzuk a tejet, a búzadarát, valamint a tojásfehérjehabot.

3. lépés

A masszát forró Ramával állandó keverés mellett addig főzzük, pirítjuk, amíg darabos, és szép piros lesz. Az elkészült császármorzsát forrón, az aszalt gyümölcsös mártással tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem