Feltöltve:

Császármorzsa

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

búzadara25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
tojás4 darab
tej0.5 liter
Ráma10 dekagramm
citrom1 darab
mazsola5 dekagramm
aszalt barack5 dekagramm
aszalt alma5 dekagramm
aszalt szilva5 dekagramm
vörösbor3 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vörösborhoz hozzáadjuk a vegyes aszalt gyümölcsöket, és a 10 dkg kristálycukrot. Addig forraljuk, amíg a lé nagy része elpárolog, és az egész sűrű, mártásszerű nem lesz.

  2. 2. lépés

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kevés cukor hozzáadásával kemény habot verünk. A tojássárgát szoba-hőmérsékletű Ramával habosra keverjük. Ebbe a masszába beledolgozzuk a tejet, a búzadarát, valamint a tojásfehérjehabot.

  3. 3. lépés

    A masszát forró Ramával állandó keverés mellett addig főzzük, pirítjuk, amíg darabos, és szép piros lesz. Az elkészült császármorzsát forrón, az aszalt gyümölcsös mártással tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem