Császármorzsa
Császármorzsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 4 dl
  • liszt - 25 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • cukor - 10 dekagramm
  • Ráma - 8 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm
  • vaníliás cukor - 5 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • só - 1 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet lassan beleszórjuk a tejbe, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a cukor felét. Csipetnyi sóval és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Felolvasztunk 5 dkg Ramát és belekeverjük a lisztes, tejes, tojásos anyagba. A megmaradt cukrot és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A maradék Ramát (3 dkg) egy tepsibe, (jénai is jó) betesszük a sütőbe, és felhevítjük. A tojásfehérjés habot óvatosan, hogy a hab ne törjön meg nagyon, összekeverjük a lisztes, tejes tésztával, beleszórjuk a mazsolát, majd ráöntjük a tepsiben felolvasztott Ramára. Közepes hőmérsékleten, (gázon 5-ös fokozaton), kb. 30 perc alatt világos barnára sütjük. Amikor megsült, apróra daraboljuk. Tálaláshoz vaníliás cukorral enyhén megszórjuk, és sárgabaracklekvárt csepegtetünk rá.