Feltöltve:

Császármorzsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej4 dl
liszt25 dekagramm
tojás4 darab
cukor10 dekagramm
Ráma8 dekagramm
mazsola5 dekagramm
vaníliás cukor5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
1 darab

Császármorzsa a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet lassan beleszórjuk a tejbe, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a cukor felét. Csipetnyi sóval és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Felolvasztunk 5 dkg Ramát és belekeverjük a lisztes, tejes, tojásos anyagba. A megmaradt cukrot és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A maradék Ramát (3 dkg) egy tepsibe, (jénai is jó) betesszük a sütőbe, és felhevítjük. A tojásfehérjés habot óvatosan, hogy a hab ne törjön meg nagyon, összekeverjük a lisztes, tejes tésztával, beleszórjuk a mazsolát, majd ráöntjük a tepsiben felolvasztott Ramára. Közepes hőmérsékleten, (gázon 5-ös fokozaton), kb. 30 perc alatt világos barnára sütjük. Amikor megsült, apróra daraboljuk. Tálaláshoz vaníliás cukorral enyhén megszórjuk, és sárgabaracklekvárt csepegtetünk rá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem