Feltöltve:

Császár kuglóf 01

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szép meggy

-

fahéj1 darab
porcukor10 dekagramm
mandula10 dekagramm
tejszín2 dl
tej1 dl
élesztő2 dekagramm
porcukor1 evőkanál
1 csipetnyi
tojássárgája6 darab
Ráma10 dekagramm
mazsola10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy edénybe tesszük sót, a porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztőt, a tejszínt, majd a liszttel jól eldolgozzuk. Apránként hozzáadjuk az olvasztott Ramát és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

  2. 2. lépés

    Meleg helyen, lefedve megkelesztjük. Közben a mandulát megtisztítjuk, finomra őröljük, porcukorral és fahéjjal elkeverjük.

  3. 3. lépés

    A megkelt tészta felét Ramával kikent kuglófformába öntjük, a cukrozott mandulával meghintjük, majd a tészta másik felét is rátesszük.

  4. 4. lépés

    Meleg helyen kelesztjük, majd gyenge, egyenletes hőfokon, tűpróbáig sütjük. A megsült kuglófot a formából kiborítjuk és még forrón cukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre