Feltöltve:

Család kedvence

timer 105
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A sötét piskótalaphoz

sütőpor1 csipetnyi
kakaópor1.5 evőkanál
liszt2 evőkanál
darált dió, vagy mogyoró10 dekagramm
cukor12 dekagramm
tojás5 darab

A bevonathoz

étolaj2 evőkanál
tortabevonó10 dekagramm

A krémhez

Ráma20 dekagramm
tejszín, vagy tej2 dl
vaníliarúd0.5 rúd
cukor20 dekagramm
tojássárgája4 darab

A világos piskótalaphoz

tojás5 darab
sütőpor1 csipetnyi
liszt2 evőkanál
darált dió, vagy mogyoró10 dekagramm
cukor12 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A világos piskótalaphoz a tojások sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az átszitált lisztet elegyítjük a darált dióval, vagy mogyoróval és a sütőporral, majd a tojásfehérjével felváltva óvatosan a tojások sárgájához keverjük. Kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy tortaformába öntjük és 180 °-on körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a kisültét. A piskótát sütőpapírra borítjuk és hűlni hagyjuk. Kihűlés után a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk és a lapot vízszintesen félbevágjuk.

  2. 2. lépés

    A sötét piskótalaphoz a tojások sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az átszitált lisztet elegyítjük a darált dióval, vagy mogyoróval, a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásfehérjével felváltva óvatosan a tojások sárgájához keverjük. Kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy tortaformába öntjük, és 180 °-on körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. A piskótát sütőpapírra borítjuk és hűlni hagyjuk. Kihűlés után a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk és a lapot vízszintesen félbevágjuk.

  3. 3. lépés

    A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tejszínt, vagy a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk, majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgás alaphoz öntjük. Az így kapott keveréket visszaöntjük a lábasba és kis lángon besűrítjük, majd hűlni hagyjuk. A Ramát kihabosítjuk, majd apránként, csomómentesen elkeverjük benne a tojáskrémet.

  4. 4. lépés

    Következhet a sütemény betöltése. Arányosan elosztjuk úgy a krémet, hogy a lapok közé 3 réteg kerüljön belőle, de a sütemény körbekenésére is maradjon egy kevés. Az egyik fél sötét piskótalapot tálcára helyezzük. Megkenjük a krém egy részével. Befedjük az egyik fél világos piskótalappal, amelyre ismét egy réteg krém kerül. Ezt követi a másik sötét lap, egy réteg krém, végül a másik világos piskóta. A maradék krémet a sütemény oldalára kenjük.

  5. 5. lépés

    A tortabevonót gyöngyöző vízgőz fölött, darabokra tördelve felolvasztjuk. Mikor teljesen elolvadt, hozzáadjuk az étolajat, amellyel simára keverjük. Ezt a bevonatot öntjük a sütemény tetejére. Egy hűtőben töltött éjszaka után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem