Feltöltve:

Csáki rostélyos

timer 90
mood Nehéz
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
paradicsom10 dekagramm
vöröshagyma10 dekagramm
tojás4 darab
füstölt szalonna3 dekagramm
liszt4 dekagramm
fűszer paprika10 gramm
sertészsír3 dekagramm
zöldpaprika18 dekagramm
marha rostélyos80 dekagramm

Csáki rostélyos a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Először elkészítjük a Csáki-rostélyos töltelékét: egy lecsós tojást. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben, erős tűzön kiolvasztjuk a zsírját, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát. Megsózzuk, kissé tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd belekeverjük, a kockákra vágott paradicsomot. Röviden összepároljuk. Ha elkészült, ráöntjük a külön felvert, sózott egész tojásokat és sűrűbb rántottává szilárdítjuk. Hűlni hagyjuk.

2. lépés

Míg a töltelék hűl, a rostélyost vékonyra kiklopfoljuk, vigyázva, hogy ne szakadjon ki, sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, majd hosszanti irányban vastagabban vagy vékonyan szétterítve elosztjuk a hússzeleteken a tölteléket. A hús két végét behajtjuk, és hosszában rúd alakúra göngyöljük, majd vékony zsineggel megkötözzük. Ha nem bízunk a zsineges kötözésben, tekerjük be alufóliába.

3. lépés

Kevés forró zsiradékon, minden oldalát elősütjük, végül az edényből kiszedjük. Ha alufóliában készítjük, az elősütés elmarad. A visszamaradt zsiradékban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, lehúzzuk a tűzről, gyorsan elkeverjük pirospaprikával és kevés vizet öntünk hozzá, sózzuk a párolólevet. Hozzáadjuk a maradék kockázott zöldpaprikát, paradicsomot, összeforraljuk. Visszatesszük a húst és fedő alatt, kis lángon pároljuk.

4. lépés

Időnként a rostélyosokat megforgatjuk, ha zsírjára pirult, a vizet pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, levéből kiszedjük, megvárjuk, még kissé kihűl, és a kötöző zsineget, alufóliát eltávolítjuk róla.

5. lépés

Párolólevet tejfölös habarással sűrítjük, jól kiforraljuk. Kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítjük Delikáttal vagy egy pörkölt kockával, illetve az erős ízek kedvelői kevés darált cseresznyepaprikát is használhatnak, végül leszűrjük.

6. lépés

Tálalásakor a rézsútosan felvágott töltött húst, körbeöntjük a leszűrt paprikás mártással, köretként galuskát adunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem