Feltöltve:

Csábos almatorta

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
olvasztott Rama17.5 dekagramm
sütőporos liszt35 dekagramm
őrölt fahéj2 teáskanál
kristálycukor17.5 gramm
közepes alma, meghámozva és kimagozva3 darab
mogyoró, vagy dió durvára vágva10 dekagramm
füge10 dekagramm
sárgabaracklekvár3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ramával kenjünk ki, vagy béleljük ki sütőpapírral egy kerek, 20 cm-es átmérőjű tortaforma alját. Üssük a tojásokat az olvasztott, de kihűlt Ramába. Tegyük a lisztet, a fahéjat és a cukrot külön tálba, és jól keverjük össze. Vágjunk 2 almát nagy darabokra, keverjünk a lisztbe a fügével és a mogyoró, vagy dió felével együtt, majd jól vegyítsük össze. Öntsük a tojásos-Ramás keveréket a lisztes masszához, és finoman keverjük össze. Darabosnak és keménynek kell lennie. Kanalazzuk a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék almát vágjuk vékony szeletekre, és rakjuk őket a tortára. A maradék mogyorót, vagy diót szórjuk a torta tetejére. Süssük 50-60 percig, vagy amíg a beleszúrt hústűre már nem ragad a massza. Hagyjuk a tortaformában 5 percig, majd tegyük a sütőrácsra. Melegítsük fel a sárgabaracklekvárt. Kenjük a még meleg tortára, majd teljesen hűtsük ki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem