Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
tojás | 5 darab |
liszt | 30 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
tejszínes pudingpor | 1 csomag |
---|---|
tej | 4 dl |
cukor | 1 kevés |
Ráma | 20 dekagramm |
kimagozott meggy | 50 dekagramm |
Csábító meggyes a Desszertek kategóriában
A Ramát a cukorral habosra keverjük, majd a kakaó kivételével a többi alapanyagot is hozzáadjuk. A massza felét kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a sárga masszára simítjuk. A lecsepegtetett meggyet rászórjuk, és az egészet előmelegített sütőben megsütjük. A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük, kihűtjük, majd a Ramával habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, dermedés után a keményre felvert tejszínhabbal díszítjük.