Feltöltve:

Croassant

timer 160
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
natúr joghurt75 gramm
tej100 milliliter
cukor2 evőkanál
tojás1 darab
élesztő2.5 dekagramm

A rétegezéshez

olvasztott Rama5 dekagramm

A kenéshez

tojás1 darab

Croassant a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a tejben egy kis cukorral felfuttatom. Ha felfutott, az összes hozzávalót jól összedolgozom, hogy sima lágy tésztát kapjak. Eztán nyújtódeszkán, letakarva kelesztem. Amikor a tészta megkelt 8 egyenlő részre vágom. Pár perc pihentetés után egyenként kb. 15 cm átmérőjű kör alakú lapokká nyújtjuk a cipókat. Jó vékonynak kell lennie a tésztának, de ha jól dolgoztunk az elején, akkor most rugalmas tésztát kapunk, így nem fog elszakadni nyújtás közben. Nem baj, ha nem szabályos, szépen lehet formára igazítani őket a végén. Minden egyes lapot olvasztott Ramával kenünk meg, csak a legfelsőt nem. Amikor egymásra pakoltuk a rétegeket 1 órára hűtőbe tesszük. Az 1 óra elteltével az egészet egy óriási körré nyújtjuk 1 ujjnyi vastagra és felvágjuk 8 egyenlő cikkre. Ha valamit szeretnénk bele rakni (csoki, lekvár stb.), abba a részébe rakjuk, amit először feltekerünk. De aki jobban szereti megtölteni végig is kenheti a tésztát, vagy a csokit végig szórhatja rajta. Ez egy háromszög alakú tészta lesz, így a legnagyobb részébe töltjük a tölteléket és innen kezdjük el feltekerni a csúcs felé. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 25-30 percig, amíg szép piros nem lesz, addig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem