Feltöltve:

Crema Catalana

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej2 pohár
vanília (vagy egy teáskanál vaníliapor)1 rúd
egész fahéj1 darab
citromhéj1 darab
kukoricakeményítő1 evőkanál
cukor (por vagy finomított kristály)1 pohár
tojássárgája4 darab

Elkészítés

1. lépés

A tejet a fahéjjal, a vaníliával és kb., fél citrom egészben levágott héjával felforralom és 10-15 percig lassú tűzön főzőm.
Közben a tojássárgákat habosra (fehéredésig) keverem a keményítővel és a cukor 2/3-ával.
A megfőzött tejet leveszem a tűzről, kicsit hagyom hűlni, és lassan beleszűröm a kikevert tojássárgákba.
A egészet visszateszem a tűzre, és nagyon lassan, folyamatosan keverve sűrűsödésig melegítem, vigyázva, hogy ne forrjon (gőz fölött is lehet).
Laposabb tűzálló tálba töltöm, langyosra hűtöm, és hűtőszekrényben kb. 2 órán át továbbhűtöm.
A végén jön a legizgalmasabb rész: a maradék cukorból nem túl vastagon beszórom a krém tetejét, és karamellizáló pisztollyal ráolvasztom. Én ezt a verziót próbáltam, de a más források szerint forró grill alá is lehet tenni.
Ez a recept a francia Créme Brulée katalán változata. Barcelonában ettem belőle, és nagyon-nagyon jó!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem