Combos tyúkhúsleves a Levesek kategóriában
Az előkészített húst megmossuk, és 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni.
Ha a főzővíz felforrt, szűrőkanállal leszedjük a tetejéről a habot. Kevés sót adunk hozzá és lassítunk a főzés erején, hogy csak gyöngyözve forrjon.
Miközben a hús fő, megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és egészben hagyjuk.
Szedjük le a maradék habot a leves tetejéről, majd adjunk hozzá egész borsot.
A levesbe beletesszük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot is, ami még intenzívebbé, teltebbé teszi az ízeket.
Ha minden jól megpuhult, kóstoljuk meg a levest, szükség esetén ízesíthetjük sóval, borssal, Delikáttal, de ekkor még kell rajta forralnunk egyet.
A kész levest a tűzről levéve pihentessük 10-15 percig. A főtt zöldségeket és a húst óvatosan vegyük ki a levesből.
Merőkanállal, finom szűrőn keresztül szűrjük át a levest, hogy a lehető legtisztább legyen.
A húst, zöldséget tálalhatjuk külön is, vagy a levesben visszaforrósítva. Kínálhatunk mellé külön megfőzött levestésztát.