Feltöltve:

Citromtorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

vaj vagy margarin125 gramm
porcukor150 gramm
tojás1 darab
tejszínes pudingpor1 csomag
tej0.5 liter
citromlé1 kevés

Tésztához

tojás4 darab
kristálycukor175 gramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt200 gramm
sütőpor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 4 tojást kb. 4 ek. forró vízzel felverjük elektromos mixer legmagasabb fokozatán, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és további 2 percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 1 citrom héját belereszeljük és a keverőgéppel összedolgozzuk. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott és lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és kb. 180-200 ° C-on szúrópróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra borítjuk, hagyjuk hűlni, majd 3 egyenlő részre vágjuk. Krémhez a pudingot elkészítjük. A vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral, a tojást felverjük és a masszához adjuk. Lassú tűzön keverjük, majd egy kis tejjel felöntjük, hozzáadjuk a citromlevet, tovább forraljuk. Levesszük a tűzről és a kihűlt pudingba keverjük. Ízlés szerint, lehet még a citrom levével ízesíteni. A tortalapokat megkenjük a krémmel, és egymásra borítjuk őket. A tortát cukormázzal (ami citromlével készült) fedjük be, citromkarikákkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem