1. lépés
A 4 tojást kb. 4 ek. forró vízzel felverjük elektromos mixer legmagasabb fokozatán, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és további 2 percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 1 citrom héját belereszeljük és a keverőgéppel összedolgozzuk. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott és lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és kb. 180-200 ° C-on szúrópróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra borítjuk, hagyjuk hűlni, majd 3 egyenlő részre vágjuk. Krémhez a pudingot elkészítjük. A vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral, a tojást felverjük és a masszához adjuk. Lassú tűzön keverjük, majd egy kis tejjel felöntjük, hozzáadjuk a citromlevet, tovább forraljuk. Levesszük a tűzről és a kihűlt pudingba keverjük. Ízlés szerint, lehet még a citrom levével ízesíteni. A tortalapokat megkenjük a krémmel, és egymásra borítjuk őket. A tortát cukormázzal (ami citromlével készült) fedjük be, citromkarikákkal díszítjük.
Hozzászólások