Feltöltve:

Citromtorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás8 darab
porcukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
citromlé1 csepp
1 csipetnyi
sütőpor0.5 csomag
tojássárgája6 darab
cukor30 dekagramm
liszt3 evőkanál
víz1 csapott mokkáskanál
citrom kifacsart leve és reszelt héja1.5 darab
Ráma37 dekagramm

Díszítéshez

növényi tejszín500 milliliter
zöld ételfesték1 pár csepp
citrom1 púpos evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat szétválasztjuk, vigyázva arra, hogy ne kerüljön a fehérjébe a sárgája.

  2. 2. lépés

    A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel verjük addig, amíg majdnem kemény lesz, ekkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, amíg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.

  3. 3. lépés

    Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz.

  4. 4. lépés

    Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral és gyors, durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan, lassan adjuk hozzá. Nem kell, hogy teljesen sima legyen. A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük. Óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. Időnként én megfordítom, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra. Kész, lehet is tölteni.

  5. 5. lépés

    A krémhez a tojássárgát a cukorral és a vízzel összekeverjük, beletesszük a citrom levét és héját, majd a lisztet, végül gőz fölött sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzákeverjük a Ramát. A tortalapot háromfelé vágjuk és meglocsoljuk a lapokat a citromlével.

  6. 6. lépés

    A növényi tejszínhabot keményre verjük és kétfelé osztjuk. A lapokat megtöltjük. Először a citromos krémet kenjük a lapra, majd a tetejére tejszínhabot is kenünk. A tejszín második felét megszínezzük zöld ételfestékkel, kevés citromlevet is adunk hozzá. Olyan színe legyen, mintha kicsit éretlen lenne a citrom. Ezzel vonjuk be a tortát. Jó intenzív, citromos íze van.
    Tetejét citrommal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0