Feltöltve:

Citromtorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor13 dekagramm
liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojás4 darab
porcukor1 evőkanál
habtejszín1.5 dl
citrom4 darab
narancs1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a hideg Ramával és a porcukorral elmorzsolom. Hozzáöntöm a felvert tojást, ha kicsi a tojás, akkor az egészet, ha nagyobbacska, akkor csak a felét. Nagyjából összeállítom, nem kell teljesen. Egy kb. 30x30 cm-es területet lefedek folpack fóliával.

  2. 2. lépés

    Lapos korongot formázok belőle és így rakom hűtőbe, mert ha gombóc, akkor tovább tart, amíg kihűl. Így viszont elég neki 20 perc. Ha kihűlt, akkor kiveszem a hűtőből, a munkaasztalra rakom, a négy fóliacsücsköt leszedem róla, tehát kicsomagolom, de úgy, hogy alatta még mindig ott van az egész. Vágok még annyi fóliát, amennyi szépen ellepi, (legyen ugyanakkora, mint az alsó és a két fóliaréteg között szépen kinyújtom, jó vékonyra.

  3. 3. lépés

    Nincs lisztezés, nincs szakadás. Zseniális, komolyan mondom. Rárakom a közepére a formámat és ha körülötte is van 1-2 centi, akkor pont jóra nyújtottam. Ez az adag elég az én 28 cm-es formámba, nagyon kevés tészta marad csak.

  4. 4. lépés

    Leszedem a felső réteg fóliát, ez már nem fog kelleni, az alsónál fogva megfogom a tésztát és fejjel lefelé beleborítom a formába. Most az alsó réteg fólia felülre került, ezt még hagyom a tésztán, szépen beleegyengetem a formába a tésztát. A tésztára alufóliát helyezek, amire babot teszek, hogy ne púposodjon a tészta sütés közben és 180°C-on 20 percig sütöm.

  5. 5. lépés

    Ha megsült, egy kevés felvert tojással, (amit lenyúlhatunk például a töltelékéből, vagy ha nagy tojással dolgoztunk, maradékot), megkenem a tésztát és még pár percre visszamegy a sütőbe. Ez azért kell, hogy a tojás elzárja a tészta pórusait és a tölteléktől ne legyen szottyos.

  6. 6. lépés

    A töltelék elkészítése: a tojásokat felverem, kicsit félrerakok a tésztakenéshez, majd kikeverem a cukorral. Egy citrom héját belereszelem a tojásos keverékbe, majd ezt a citromot és másik két társát, valamint a narancsot is kifacsarom. Hozzáöntöm a tejszínt és összekeverem. Itt meg lehet kóstolni, hogy mennyire savanyú, ízlés szerint lehet még cukrozni.

  7. 7. lépés

    A sütőt lehűtöm 160°C-ra, különben rántotta lesz az egészből. Most jön az összeállítás. Elő a tésztával, beleöntöm a citromos keverék felét. Kihúzom a sütőrácsot, ráhelyezem a félig megtöltött tésztát és már a sütőben öntöm bele a többi masszát, hogy ki ne lötykölődjön, majd óvatosan visszatolom.

  8. 8. lépés

    Addig sütöm, amíg szép lesz a teteje, kb. 35-40 perc, de még kicsit mocorog, ha megrázom. Hűlés közben még szilárdulni fog.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0