liszt | 30 dekagramm |
tojás | 1 egész |
Rama margarin | 5 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
tej | 1 dl |
tej | 6 dl |
liszt | 5 evőkanál |
cukor | 2 evőkanál |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
citrom | 1 darab |
A tészta elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a margarint, és beletesszük a többi hozzávalót. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
A kész tésztát 3 részre vesszük. Vékonyra nyújtjuk, és a tepsi megkent, lisztezett hátlapján egyenként aranysárgára sütjük.
A krém elkészítése: A tejet a két evőkanál cukorral és a liszttel sűrűre főzzük. A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, és a teljesen kihűlt lisztes krémhez keverjük. A citrom héját belereszeljük és a levét belefacsarjuk. Alaposan kikeverjük és a megsütött tésztalapokat megtöltjük a kész krémmel.
Hozzászólások