Feltöltve:

Citromos semifreddo

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citrom leve és reszelt héja1 darab
tojássárgája5 darab
zselatin1 teáskanál
habtejszín200 milliliter
méz3 evőkanál
tojásfehérje2 darab
vaníliás cukor1 csomag
porcukor (a fehérjéhez)2 evőkanál
a tejszínbe1 kávéskanál
babapiskóta9 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve kihűtjük, szoba-hőmérsékletűre.

2. lépés

A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük és amint a tojássárgás massza kihűlt, mind a kettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibélelünk folpackal és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet.

3. lépés

Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, egy egész éjszakára. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem