Feltöltve:

Citromos rolád

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A piskótához

tojás5 darab
kristálycukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
sütőpor1 csipetnyi

A krémhez

víz2 dl
tej2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
finomliszt1 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
citrom reszelt héja1.5 darab
citrom szűrt leve2 darab
citrompótló, vagy 1 mokkáskanál citromsav2 darab

A díszítéshez

citromfűlevelek1 darab
friss citrom1 szelet

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskótát készítünk. A liszttel összekeverjük a sütőport és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.

  2. 2. lépés

    A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 32x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük. A piskóta sütése közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik. A sütőből kivéve meghintjük a felületét liszttel és hirtelen mozdulattal egy konyharuhával fedett deszkára borítjuk. Így nem szárad ki a lapunk hűlés közben és szépen fel tudjuk csavarni.

  3. 3. lépés

    Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: felforraljuk a tejet a kristálycukorral. A 2 dl vízbe beleszórjuk a pudingport és a lisztet, simára keverjük egy kézi habverővel, majd összekeverjük a felforralt cukros tejjel és állandó keverés mellett bugyogásig főzzük.

  4. 4. lépés

    Szétterítjük egy tálcán, majd hideg helyre tesszük, kihűtjük. A puha Ramát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és lehűlt alapot. Ízesítsük a reszelt citromhéjjal, ill. a citromlében oldott citrompótlóval, vagy citromsavval. Lesöpörjük a lisztet a kihűlt piskótalapról, megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.

  5. 5. lépés

    A külsejét is átkenjük krémmel, a maradék krémet pedig egy csíkban a rolád tetejére halmozzuk. Hűtőbe tesszük és lehűtjük. Szeletelés után citromszeletekkel és citromfűlevelekkel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0