Feltöltve:

Citromos piskótarolád

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
víz5 evőkanál
liszt10 evőkanál
cukor10 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tojás2 darab
liszt2 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Rama margarin15 dekagramm
tej1 dl
citrom reszelt héja és leve1 darab

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a többi hozzávalóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy 25x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleönjük a tésztát, és 180 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután kisült, konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A krémhez a tojásokat kikeverjük a liszttel, a cukorral és a tejjel, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. Végül a margarint is a krémhez adjuk, és habosra keverjük.

3. lépés

A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd kívül a krémmel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem