vaj vagy margarin | 20 dekagramm |
tojás | 4 darab |
kristálycukor | 10 dekagramm |
citrom | 1 púpos evőkanál |
rétesliszt | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 teáskanál |
porcukor | 2 evőkanál |
citromhéj vagy bogyós gyümölcs | 1 kevés |
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást és a cukrot habosra verjük. A citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.
A lisztet meg a sütőport összekeverjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül a vajat vagy margarint is belekeverjük. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tésztakeveréket a formába öntjük.
A sütő alsó rácsán kb. 30 percig sütjük úgy, hogy a piskóta közepe még lágy maradjon. Később, hűlés közben kissé megszilárdul. A kihűlt piskótát a tortaformából tálra borítjuk. Porcukorral meghintjük, citromhéjjal vagy bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
Hozzászólások