Feltöltve:

Citromos kocka

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A pudingos töltelékhez

tej250 milliliter
rum70 milliliter
porcukor200 gramm
puha Rama250 gramm
főzős vanília pudingpor1 csomag

A mázhoz

citrom a díszítéshez1 darab
étcsokoládé50 gramm
citrom leve1 darab
forró víz1 evőkanál
porcukor200 gramm

A tésztához

tojás4 darab
liszt150 gramm
étkezési keményítő50 gramm
forró víz50 milliliter
cukor200 gramm

A dzsemes töltelékhez

Ráma250 gramm
sárgabarackdzsem60 gramm
citrom4 darab
babapiskóta2 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük habosra a cukorral és a forró vízzel, aztán öntsük össze a 2 féle masszát, szitáljuk bele a lisztet, valamint a keményítőt is. Keverjük csomómentesre, sütőpapírral bélelt közepes tepsiben süssük, 35-40 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. A babapiskótát daráljuk le, keverjük össze a citromok levével, és reszelt héjával, adjuk hozzá a dzsemet és a megolvasztott Rámat is. Ha a tészta kihűlt kenjük rá. A tejet melegítsük fel, rakjuk bele a pudingport, és főzzük sűrű krémmé. Húzzuk le a tűzről, kevergetve hűtsük pár percig, majd adjuk hozzá a puha Rámat, cukrot és a rumot. Az így kapott krémet kenjük a babapiskótás-dzsemes rétegre és hagyjuk dermedni. A mázhoz keverjük el a porcukrot a citromlével, vízzel és vonjuk be vele a sütit. Az étcsokit olvasszuk meg, töltsük vékony nyomócsöves zsákba és rajzoljunk csíkokat a süti tetejére. Ha megdermedt, díszíthetjük csoki és citrom darabokkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem