Feltöltve:

Citromos édeskenyér mandulával

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt2 pohár
cukor1 pohár
mandulabél, vagy ugyanennyi szeletelt mandula5 dekagramm
tojás3 darab
natúr joghurt1 pohár
vaníliás cukor1 csomag
étolaj0.5 pohár
citromaroma0.5 teáskanál
vaniliaaroma0.5 teáskanál
citrom reszelt héja2 darab
sütőpor2 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Ramával kikenek és kilisztezek egy 12 cm széles, és 20 cm hosszú őzgerincformát. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra (gáz 4-es fokozat), hogy előmelegedjen. Amíg a sütő melegszik, összeállítom az édes kenyér tésztáját. Ha mandulabelem van, azt mozsárban viszonylag apróra tördelem. Ha szeletelt mandulám van, akkor nem csinálok vele semmit. Kézi robotgéppel összekeverem a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, és az aromákkal. Aztán hozzákeverem a joghurtot és az olajat, s a megmosott citromok héját is. Összekeverem a lisztet a sütőporral, és ezt is belekeverem a masszába, s végül hozzáadom a mandulát. Egy gyors keverés, majd beleöntöm a kikent formába, és kb 40 perc alatt készre sütöm úgy, hogy az első 15 perc után alufóliát borítok a tetejére.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem