Citromos sült csirke
Citromos sült csirke
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citrom leve - 2 darab
  • olíva olaj - 100 milliliter
  • csirke felsőcomb - 4 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 teáskanál

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a csirkecombokat. Tegyük őket egy műanyag edénybe. Csavarjunk rájuk 2 db citromot és öntsünk rá kb. 1 dl olíva olajat is.Forgassuk át és tegyük hűtőbe, lefedve kb. 2 óra hosszat.
  2. Forrósítsunk föl egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olíva olajat. Tegyük a serpenyőbe először bőrrel lefelé a csirkecombokat, és pirítsuk le őket. Majd fordítsuk meg és pirítsuk meg 3-4 perc a alatt a másik oldalukat is.
  3. Ezután szórjuk meg mindkét oldalukat csirkés Delikáttal. Öntsük a citromos olíva olajas páclét egy hőálló tálba, erre tegyük rá bőrrel fölfelé a csirkecombokat. Fedjük le fóliával és helyezzük őket 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Süssük kb. 20 percig lefedve, majd vegyük le a fóliát és süssük további 10 percet fólia nélkül. Ha kész, tálaljuk pl. pirított burgonyával és édesköménnyel.