Citromos-rizses csirke tepsiben sütve
Citromos-rizses csirke tepsiben sütve
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 gramm
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • kakukkfű - 2 evőkanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • csirkehús - 600 gramm
  • olíva olaj - 80 milliliter
  • rizs - 200 gramm
  • só - 2 csipetnyi
  • lilahagyma - 2 darab
  • citrom - 2 darab
  • őrölt fehérbors - 1 csipetnyi
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A Knorr Sült csirke fűszerkeveréket keverjük össze az olívaolajjal egy tálkában. Tegyük bele a felkockázott csirkehúst ebbe a páclébe és rakjuk 30 percre a hűtőbe.
  2. A citromot forrázzuk le és vágjuk félszeletekre. A rizst enyhén sós vízben főzzük félpuhára.
  3. Egy forró serpenyőben pirítsuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát a sütéshez szánt olíva olaj felében. Adjuk hozzá a rizst, a citromszeleteket és az apróra vágott kakukkfüvet, majd ízesítsük fehérborssal. Kenjünk ki egy tűzálló tálat Rama margarinnal, majd tedd bele a rizses zöldséget.
  4. A serpenyőben újra forrósítsunk olíva olajat és pirítsuk meg a csirkehúst.
  5. A tűzálló tálban levő rizses zöldségek tetejére helyezzük a megpirult húsdarabokat. A Knorr Tyúkhúsleves-kockát főzzük fel fél liter vízben, ezzel a forró húslevessel öntsük le a csirkét. 180 °C fokra melegített sütőben kb. 20 percig süssük. Salátával tálalhatjuk.